Ons team

golven

Wie is wie

Opvang en verzorging van bruinvissen en dolfijnen is zeer intensief werk. Zonder de vele vrijwilligers, stagiaires en medewerkers is het natuurlijk niet mogelijk. Dit zijn de mensen die zich inzetten voor SOS Dolfijn. Klik om de naam van de persoon om meer te lezen.

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Paulien Bunskoek, dierenarts
Paulien Bunskoek, dierenarts

Mijn naam is Paulien Bunskoek, en ik ben een van de dierenartsen betrokken bij SOS Dolfijn. Tijdens mijn studie diergeneeskunde ben ik in 1996 begonnen als vrijwilliger bij het opvangcentrum wat toen nog op het Dolfinarium was gevestigd. Na mijn afstuderen heb ik ongeveer 9 jaar in verschillende gezelschapsdierenpraktijken gewerkt en vanaf 2012 ben ik dierenarts van het Dolfinarium in Harderwijk. SOS Dolfijn was toen nog op het park gevestigd en ik heb toen ook met veel passie voor de gestrande bruinvissen gezorgd. Inmiddels werk ik al 26 jaar met bruinvissen (en andere soorten) en hebben ze een grote plek in mijn hart veroverd. Ik ben dan ook erg blij dat ik weer betrokken mag zijn bij het opvangen en rehabiliteren van deze bijzondere dieren. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Zorgen om grote explosie in leefgebied bruinvis

26-01-2022: Met een klap voelbaar van Katwijk tot IJmuiden is gisteren een bom tot ontploffing gebracht. Grote zorgen om de gevolgen op dieren in zee waaronder bruinvissen.  

Lees meer

 
 

Tuimelaar dolfijn waarschijnlijk gebeten door zeehond

14-12-2021: De tuimelaar dolfijn die in de Oosterschelde is aangetroffen was ziek en waarschijnlijk gebeten door een grijze zeehond. 

Lees meer

 
 

Dodelijk bacterie ontdekt in bruinvissen 

26-11-2021 Afgelopen zomer zijn er in korte tijd 190 bruinvissen dood aangespoeld op de Waddeneilanden. Onderzoek toont aan dat de dieren kampten met een dodelijke bacterie.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn