Opvangcentrum

golven

Opvangcentrum

SOS Dolfijn is specialist in de hulpverlening aan walvissen in nood en expert in het bieden van opvang en rehabilitatie van klein walvisachtigen, met name bruinvissen. Hoewel succescijfers betreffende de opvang van deze gevoelige dieren wereldwijd met 10-20% relatief laag liggen. Zijn bij SOS Dolfijn de succespercentage doorgegroeid naar 55%.  Opvang is complex en duurt vaak maanden. SOS Dolfijn runt het enige walvisopvangcentrum in Europa en vangt daarom ook gestrande dieren op afkomstig uit Noord-Frankrijk, België en Noord-Duitsland. Naast de noodhulpverlening zijn educatie en natuurbescherming belangrijke missies voor de stichting. Lees er meer over hier.

Wil je meer lezen over waarom SOS Dolfijn de vorige locatie heeft verlaten en welke verkenningstrajecten reeds zijn afgelegd? Bezoek dan deze pagina op onze website met alle informatie. 
Wil je weten welke dieren momenteel verzorgd worden in het opvangcentrum van SOS Dolfijn en hun hersteltraject volgen? Bezoek dan de pagina 'Nu in opvang' van onze website. 

nieuwsbartvrijlating bruinvis ireen

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Bruinvis gestrand bij Nes

20-05-2023: Bij het West Friese Nes is een bruinvis gestrand aangetroffen. De melding kwam binnen via Zeehondencentrum Pieterburen. Het dier heeft het niet gered. 

Lees meer

 
 

SOS Dolfijn aanwezig bij ECS

26-04-2023: Afgelopen week werd in Spanje het jaarlijkse congres gehouden van de European Cetacean Society. SOS Dolfijn was uiteraard ook aanwezig. 

Lees meer

 
 

Bruinvis Tess naar zee

18-04-2023 Een feestelijk dag voor het team van SOS Dolfijn. Bruinvis Tess is weer volledig hersteld vrijgelaten terug in zee.   

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn