Opvangcentrum

golven

Opvangcentrum

SOS Dolfijn is specialist in de hulpverlening aan walvissen in nood en expert in het bieden van opvang en rehabilitatie van klein walvisachtigen, met name bruinvissen. Hoewel succescijfers betreffende de opvang van deze gevoelige dieren wereldwijd met 10-20% relatief laag liggen. Zijn bij SOS Dolfijn de succespercentage doorgegroeid naar 55%.  Opvang is complex en duurt vaak maanden. SOS Dolfijn runt het enige walvisopvangcentrum in Europa en vangt daarom ook gestrande dieren op afkomstig uit Noord-Frankrijk, België en Noord-Duitsland. Naast de noodhulpverlening zijn educatie en natuurbescherming belangrijke missies voor de stichting. Lees er meer over hier.

Wil je meer lezen over waarom SOS Dolfijn de vorige locatie heeft verlaten en welke verkenningstrajecten reeds zijn afgelegd? Bezoek dan deze pagina op onze website met alle informatie. 
Wil je weten welke dieren momenteel verzorgd worden in het opvangcentrum van SOS Dolfijn en hun hersteltraject volgen? Bezoek dan de pagina 'Nu in opvang' van onze website. 

nieuwsbartvrijlating bruinvis ireen

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Replica bultrug ´Dutchy´ onthuld

21-12-2022: SOS Dolfijn heeft een bultrug na laten maken op ware grote. De bultrug is met een lengte van 14 meter een indrukwekkende aanvulling in het educatiecentrum. 

Lees meer

 
 

Gestrande orka Cadzand

16-10-2022: Op het strand van Cadzand is een vrouwelijke orka levend aangespoeld. SOS Dolfijn verleende eerste hulp maar de orka overleefde het niet. 

Lees meer

 
 

Hoe help je een bultrug

11-06-2022 Er komen veel vragen binnen hoe SOS Dolfijn hulp kan bieden aan de jonge, verzwakte bultrug die voor de kust zwemt.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn