Opvangcentrum

golven

Opvangcentrum

SOS Dolfijn is specialist in de hulpverlening aan walvissen in nood en expert in het bieden van opvang en rehabilitatie van klein walvisachtigen, met name bruinvissen. Hoewel succescijfers betreffende de opvang van deze gevoelige dieren wereldwijd met 10-20% relatief laag liggen. Zijn bij SOS Dolfijn de succespercentage doorgegroeid naar 55%.  Opvang is complex en duurt vaak maanden. SOS Dolfijn runt het enige walvisopvangcentrum in Europa en vangt daarom ook gestrande dieren op afkomstig uit Noord-Frankrijk, België en Noord-Duitsland. Naast de noodhulpverlening zijn educatie en natuurbescherming belangrijke missies voor de stichting. Lees er meer over hier.

Wil je meer lezen over waarom SOS Dolfijn de vorige locatie heeft verlaten en welke verkenningstrajecten reeds zijn afgelegd? Bezoek dan deze pagina op onze website met alle informatie. 
Wil je weten welke dieren momenteel verzorgd worden in het opvangcentrum van SOS Dolfijn en hun hersteltraject volgen? Bezoek dan de pagina 'Nu in opvang' van onze website. 

nieuwsbartvrijlating bruinvis ireen

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn