Ons team

golven

Wie is wie

Opvang en verzorging van bruinvissen en dolfijnen is zeer intensief werk. Zonder de vele vrijwilligers, stagiaires en medewerkers is het natuurlijk niet mogelijk. Dit zijn de mensen die zich inzetten voor SOS Dolfijn. Klik om de naam van de persoon om meer te lezen.

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Sanne Hessing, conservation officer
Sanne Hessing, conservation officer

Mijn naam is Sanne Hessing en ik ben mariene wetenschapper met een grote belangstelling voor walvisachtigen. Zo ben ik al van jongs af aan met walvissen bezig. Tijdens mijn studie biologie heb ik de energie-inhoud van het dieet van de bruinvis bestudeerd en werkte hiernaast als vrijwilliger bij SOS Dolfijn. Uiteraard vind ik het behoud en welzijn van walvisachtigen belangrijk en heb bij het IFAW gewerkt aan het in kaart brengen van de impact van onderwaterlawaai op zeezoogdieren. Later tijdens mijn master heb ik het jaaggedrag van Risso’s dolfijnen rond de Azoren bestudeerd. Bij SOS Dolfijn houd ik mij bezig met de conservatie tak van de stichting: onderzoek en educatie. Bruinvissen zijn in het wild lastig te bestuderen, omdat ze vaak onderwater zijn. De gestrande dieren in het rehabilitatiecentrum van SOS Dolfijn bieden een unieke mogelijkheid om meer te leren over deze soort. Door het uitvoeren en faciliteren van wetenschappelijk onderzoek draag ik mijn steentje bij aan de bescherming en instandhouding van bruinvissen in het wild. 
Daarnaast, vind ik het heel leuk om mijn passie te delen met anderen, in het bijzonder kinderen. Door het ontwikkelen van lespakketten en les te geven op basisscholen, hoop ik bij te dragen aan meer bewustwording en enthousiasme voor het leven in zee. 
Ik hoop je snel een keer te zien in de educatiehal van SOS Dolfijn.

                                    sanne
 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Replica bultrug ´Dutchy´ onthuld

21-12-2022: SOS Dolfijn heeft een bultrug na laten maken op ware grote. De bultrug is met een lengte van 14 meter een indrukwekkende aanvulling in het educatiecentrum. 

Lees meer

 
 

Gestrande orka Cadzand

16-10-2022: Op het strand van Cadzand is een vrouwelijke orka levend aangespoeld. SOS Dolfijn verleende eerste hulp maar de orka overleefde het niet. 

Lees meer

 
 

Hoe help je een bultrug

11-06-2022 Er komen veel vragen binnen hoe SOS Dolfijn hulp kan bieden aan de jonge, verzwakte bultrug die voor de kust zwemt.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn