Ons team

golven

Wie is wie

Opvang en verzorging van bruinvissen en dolfijnen is zeer intensief werk. Zonder de vele vrijwilligers, stagiaires en medewerkers is het natuurlijk niet mogelijk. Dit zijn de mensen die zich inzetten voor SOS Dolfijn. Klik om de naam van de persoon om meer te lezen.

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Sanne Hessing, conservation officer
Sanne Hessing, conservation officer

Mijn naam is Sanne Hessing en ik ben mariene wetenschapper met een grote belangstelling voor walvisachtigen. Zo ben ik al van jongs af aan met walvissen bezig. Tijdens mijn studie biologie heb ik de energie-inhoud van het dieet van de bruinvis bestudeerd en werkte hiernaast als vrijwilliger bij SOS Dolfijn. Uiteraard vind ik het behoud en welzijn van walvisachtigen belangrijk en heb bij het IFAW gewerkt aan het in kaart brengen van de impact van onderwaterlawaai op zeezoogdieren. Later tijdens mijn master heb ik het jaaggedrag van Risso’s dolfijnen rond de Azoren bestudeerd. Bij SOS Dolfijn houd ik mij bezig met de conservatie tak van de stichting: onderzoek en educatie. Bruinvissen zijn in het wild lastig te bestuderen, omdat ze vaak onderwater zijn. De gestrande dieren in het rehabilitatiecentrum van SOS Dolfijn bieden een unieke mogelijkheid om meer te leren over deze soort. Door het uitvoeren en faciliteren van wetenschappelijk onderzoek draag ik mijn steentje bij aan de bescherming en instandhouding van bruinvissen in het wild. 
Daarnaast, vind ik het heel leuk om mijn passie te delen met anderen, in het bijzonder kinderen. Door het ontwikkelen van lespakketten en les te geven op basisscholen, hoop ik bij te dragen aan meer bewustwording en enthousiasme voor het leven in zee. 
Ik hoop je snel een keer te zien in de educatiehal van SOS Dolfijn.

                                    sanne
 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Zorgen om grote explosie in leefgebied bruinvis

26-01-2022: Met een klap voelbaar van Katwijk tot IJmuiden is gisteren een bom tot ontploffing gebracht. Grote zorgen om de gevolgen op dieren in zee waaronder bruinvissen.  

Lees meer

 
 

Tuimelaar dolfijn waarschijnlijk gebeten door zeehond

14-12-2021: De tuimelaar dolfijn die in de Oosterschelde is aangetroffen was ziek en waarschijnlijk gebeten door een grijze zeehond. 

Lees meer

 
 

Dodelijk bacterie ontdekt in bruinvissen 

26-11-2021 Afgelopen zomer zijn er in korte tijd 190 bruinvissen dood aangespoeld op de Waddeneilanden. Onderzoek toont aan dat de dieren kampten met een dodelijke bacterie.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn