Ons team

golven

Wie is wie

Opvang en verzorging van bruinvissen en dolfijnen is zeer intensief werk. Zonder de vele vrijwilligers, stagiaires en medewerkers is het natuurlijk niet mogelijk. Dit zijn de mensen die zich inzetten voor SOS Dolfijn. Klik om de naam van de persoon om meer te lezen.

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Dominic Dijkstra, medewerker dierzorg
Dominic Dijkstra, medewerker dierzorg

Via een stage vanuit mijn studie Diergezondheidszorg kwam ik in 2014 in aanraking met SOS Dolfijn. Tijdens deze drukke periode hadden we 5 dieren tegelijkertijd in de opvang. De eerste keer dat ik een bruinvis mocht ondersteunen in het water is een ervaring die mij altijd zal bijblijven. Daarnaast was ik zo onder de indruk van de kwaliteit van dierzorg en de passie waarmee iedereen hier werkte, dat het voor mij een logische stap was om er vrijwilliger te blijven. Inmiddels heb ik veel facetten van SOS Dolfijn mogen meemaken. Van het terug naar zee brengen van dieren tot aan de educatie aan toe. 

Vanaf 2021 mag ik in dienstverband verder meehelpen aan de doelstellingen van SOS Dolfijn en de hulp aan walvisachtigen in nood.
Om op deze manier bij te dragen aan natuurbehoud, educatie en natuurlijk de opvang van bruinvissen en dolfijnen is iets wat ik met erg veel enthousiasme en passie doe

echo bruinvis maas

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Zorgen om grote explosie in leefgebied bruinvis

26-01-2022: Met een klap voelbaar van Katwijk tot IJmuiden is gisteren een bom tot ontploffing gebracht. Grote zorgen om de gevolgen op dieren in zee waaronder bruinvissen.  

Lees meer

 
 

Tuimelaar dolfijn waarschijnlijk gebeten door zeehond

14-12-2021: De tuimelaar dolfijn die in de Oosterschelde is aangetroffen was ziek en waarschijnlijk gebeten door een grijze zeehond. 

Lees meer

 
 

Dodelijk bacterie ontdekt in bruinvissen 

26-11-2021 Afgelopen zomer zijn er in korte tijd 190 bruinvissen dood aangespoeld op de Waddeneilanden. Onderzoek toont aan dat de dieren kampten met een dodelijke bacterie.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn