Ons team

golven

Wie is wie

Opvang en verzorging van bruinvissen en dolfijnen is zeer intensief werk. Zonder de vele vrijwilligers, stagiaires en medewerkers is het natuurlijk niet mogelijk. Dit zijn de mensen die zich inzetten voor SOS Dolfijn. Klik om de naam van de persoon om meer te lezen.

met pijltjes toetsen kan worden genavigeerd
Dominic Dijkstra, medewerker dierzorg
Dominic Dijkstra, medewerker dierzorg

Via een stage vanuit mijn studie Diergezondheidszorg kwam ik in 2014 in aanraking met SOS Dolfijn. Tijdens deze drukke periode hadden we 5 dieren tegelijkertijd in de opvang. De eerste keer dat ik een bruinvis mocht ondersteunen in het water is een ervaring die mij altijd zal bijblijven. Daarnaast was ik zo onder de indruk van de kwaliteit van dierzorg en de passie waarmee iedereen hier werkte, dat het voor mij een logische stap was om er vrijwilliger te blijven. Inmiddels heb ik veel facetten van SOS Dolfijn mogen meemaken. Van het terug naar zee brengen van dieren tot aan de educatie aan toe. 

Vanaf 2021 mag ik in dienstverband verder meehelpen aan de doelstellingen van SOS Dolfijn en de hulp aan walvisachtigen in nood.
Om op deze manier bij te dragen aan natuurbehoud, educatie en natuurlijk de opvang van bruinvissen en dolfijnen is iets wat ik met erg veel enthousiasme en passie doe

echo bruinvis maas

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Wall of Shame

03-10-2021: Vandaag was SOS Dolfijn op bezoek in Petten bij Arnold Gronert. Tientallen jaren was hij hulpverlener in het gebied om dieren in nood te helpen. Ook raapte hij afval van de stranden en maakte er kunst mee. 

Lees meer

 
 

Verzwakte bruinvis bij Termunten 

27-08-2021: De bruinvis die verzwakt vorige week werd aangetroffen bij Termunten was ziek. Dat blijkt uit het onderzoek van de Universiteit Utrecht. De bruinvis kampte met een longontsteking en ernstige huidonsteking. 

Lees meer

 
 

Piek in bruinvisstrandingen op de Wadden

29-08-2021 Er spoelen tientallen bruinvissen momenteel aan op de Waddeneilanden. Hoe dit aantal plots zo is gestegen is nog onbekend.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn