Ons team

golven

Wie is wie

Opvang en verzorging van bruinvissen en dolfijnen is zeer intensief werk. Zonder de vele vrijwilligers, stagiaires en medewerkers is het natuurlijk niet mogelijk. Dit zijn de mensen die zich inzetten voor SOS Dolfijn. Klik om de naam van de persoon om meer te lezen.

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Dominic Dijkstra, medewerker dierzorg
Dominic Dijkstra, medewerker dierzorg

Via een stage vanuit mijn studie Diergezondheidszorg kwam ik in 2014 in aanraking met SOS Dolfijn. Tijdens deze drukke periode hadden we 5 dieren tegelijkertijd in de opvang. De eerste keer dat ik een bruinvis mocht ondersteunen in het water is een ervaring die mij altijd zal bijblijven. Daarnaast was ik zo onder de indruk van de kwaliteit van dierzorg en de passie waarmee iedereen hier werkte, dat het voor mij een logische stap was om er vrijwilliger te blijven. Inmiddels heb ik veel facetten van SOS Dolfijn mogen meemaken. Van het terug naar zee brengen van dieren tot aan de educatie aan toe. 

Vanaf 2021 mag ik in dienstverband verder meehelpen aan de doelstellingen van SOS Dolfijn en de hulp aan walvisachtigen in nood.
Om op deze manier bij te dragen aan natuurbehoud, educatie en natuurlijk de opvang van bruinvissen en dolfijnen is iets wat ik met erg veel enthousiasme en passie doe

echo bruinvis maas

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Toffe spaaractie bij Jumbo

06-06-2022: Per woensdag 8 juni kun je bij 3 filialen van Jumbo supermarkten sparen voor een uniek verzamelalbum met afbeeldingen van Landgoed Hoenderdaell en de daar gevestigde stichtingen. 

Lees meer

 
 

Gestrande bruinviskalf Wijk aan Zee

28-05-2022: Op het strand van Wijk aan Zee is een bruinvis levend aangespoeld. Het dier was nog maar enkele dagen oud en overleefde het niet. 

Lees meer

 
 

Nieuwe centrum SOS Dolfijn geopend 

23-04-2022 Het nieuwe educatieve walvisopvangcentrum van SOS Dolfijn is eindelijk geopend. De educatieruimte is open voor publiek en het opvangcentrum gereed om dieren op te vangen.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn