Bruinvissen die bij SOS Dolfijn verblijven zijn een unieke en zeer waardevolle bron om meer te weten te komen over deze diersoort. Dieren in het opvangcentrum leveren een grote hoeveelheid gegevens over klinische eigenschappen van ziektes, de ontwikkeling van bepaalde aandoeningen en over de voedselbehoefte. Zulke informatie kan gebruikt worden bij onderzoek en management van wilde populaties.
Fundamenteel en toegepast onderzoek naar fysiologie, gedrag, gehoor en ziekteverschijnselen bij deze diersoort heeft het afgelopen decennium in het opvangcentrum van SOS Dolfijn plaatsgevonden.
SOS Dolfijn gaat dan ook graag nieuwe samenwerkingsverbanden aan met wetenschappers en studenten die met een gedegen onderzoeksvoorstel komen. Voor meer informatie hierover kan uiteraard contact worden opgenomen met de betrokkken personen van SOS Dolfijn. Het spreekt voor zich dat alleen wetenschappelijk onderzoek plaats kan vinden dat niet schadelijk of verstorend is voor de dieren.
Gestrande bruinvis overleden op strand
26-02-2021: Op het strand van Den Haag is een bruinvis levend aangespoeld. Omstanders probeerde het dier terug te helpen naar zee maar dat lukte niet. Diverse hulpdiensten kwamen in actie.
SOS Dolfijn helpt gestrande bruinvis naar zee
23-02-2021: Op de Hors bij Texel werd vandaag een levend gestrande bruinvis gevonden. Het dier is door medewerkers van SOS Dolfijn en Ecomare met de KNRM hulp terug naar zee geholpen.
Bouw nieuwe centrum van start
19-02-2021 Aannemersbedrijf JRM Bouw is van start gegaan met de bouw van het nieuwe centrum voor SOS Dolfijn. De bouwvergunning is verstrekt door de gemeente.