Ons team

golven

Wie is wie

Opvang en verzorging van bruinvissen en dolfijnen is zeer intensief werk. Zonder de vele vrijwilligers, stagiaires en medewerkers is het natuurlijk niet mogelijk. Dit zijn de mensen die zich inzetten voor SOS Dolfijn. Klik om de naam van de persoon om meer te lezen.

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Mariëlle Staal, medewerker dierzorg
Mariëlle Staal, medewerker dierzorg

Van jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in zeezoogdieren en dan voornamelijk in de bruinvissen. Toen ik in 2015 stage moest lopen voor mijn opleiding paraveterinair was de keuze dan ook snel gemaakt om deze bij SOS Dolfijn te doen. Tijdens mijn stage heb ik veel verschillende facetten van het werk van SOS Dolfijn mogen zien en mogen meemaken, van een bruinvis tegen het einde van zijn rehabilitatie periode tot aan Grienden voor de kust van Nederland.  Na mijn stage ben ik gebleven als vrijwilliger, eerst voornamelijk in de dierzorg en later ook in de educatie.  

Sinds 2022 ben ik werkzaam als dierverzorger voor SOS Dolfijn. Ik hoop mij nog vele jaren voor SOS Dolfijn in te zetten en mijn passie voor deze dieren te delen met jullie.  

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Bruinvis gestrand bij Nes

20-05-2023: Bij het West Friese Nes is een bruinvis gestrand aangetroffen. De melding kwam binnen via Zeehondencentrum Pieterburen. Het dier heeft het niet gered. 

Lees meer

 
 

SOS Dolfijn aanwezig bij ECS

26-04-2023: Afgelopen week werd in Spanje het jaarlijkse congres gehouden van de European Cetacean Society. SOS Dolfijn was uiteraard ook aanwezig. 

Lees meer

 
 

Bruinvis Tess naar zee

18-04-2023 Een feestelijk dag voor het team van SOS Dolfijn. Bruinvis Tess is weer volledig hersteld vrijgelaten terug in zee.   

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn