Ons team

golven

Wie is wie

Opvang en verzorging van bruinvissen en dolfijnen is zeer intensief werk. Zonder de vele vrijwilligers, stagiaires en medewerkers is het natuurlijk niet mogelijk. Dit zijn de mensen die zich inzetten voor SOS Dolfijn. Klik om de naam van de persoon om meer te lezen.

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Kim de Haan, dierenarts
Kim de Haan, dierenarts

Mijn naam is Kim de Haan en al van jongs af aan ben ik gefascineerd door het zeeleven; tijdens de studie Diergeneeskunde werd dat alleen maar meer. Ik vind het erg intrigerend hoe de zeezoogdieren zich hebben aangepast aan het leven onder water en het blijft uitdagend om daar als dierenarts over na te denken en je diagnostiek en therapie op aan te passen. Ik werk nu sinds 2018 met veel plezier als dierenarts in het Dolfinarium Harderwijk en daar kom ik ook regelmatig met de bruinvissen in aanraking. Ik noem ze wel eens de pony’s van de zeezoogdieren: klein maar bijzonder eigenwijs. Het is erg motiverend om een ziek dier er weer bovenop te helpen en het is mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan de opvang en de rehabilitatie van hun soortgenoten in de Noordzee. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Toffe spaaractie bij Jumbo

06-06-2022: Per woensdag 8 juni kun je bij 3 filialen van Jumbo supermarkten sparen voor een uniek verzamelalbum met afbeeldingen van Landgoed Hoenderdaell en de daar gevestigde stichtingen. 

Lees meer

 
 

Gestrande bruinviskalf Wijk aan Zee

28-05-2022: Op het strand van Wijk aan Zee is een bruinvis levend aangespoeld. Het dier was nog maar enkele dagen oud en overleefde het niet. 

Lees meer

 
 

Nieuwe centrum SOS Dolfijn geopend 

23-04-2022 Het nieuwe educatieve walvisopvangcentrum van SOS Dolfijn is eindelijk geopend. De educatieruimte is open voor publiek en het opvangcentrum gereed om dieren op te vangen.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn