Ons team

golven

Wie is wie

Opvang en verzorging van bruinvissen en dolfijnen is zeer intensief werk. Zonder de vele vrijwilligers, stagiaires en medewerkers is het natuurlijk niet mogelijk. Dit zijn de mensen die zich inzetten voor SOS Dolfijn. Klik om de naam van de persoon om meer te lezen.

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Kim de Haan, dierenarts
Kim de Haan, dierenarts

Mijn naam is Kim de Haan en al van jongs af aan ben ik gefascineerd door het zeeleven; tijdens de studie Diergeneeskunde werd dat alleen maar meer. Ik vind het erg intrigerend hoe de zeezoogdieren zich hebben aangepast aan het leven onder water en het blijft uitdagend om daar als dierenarts over na te denken en je diagnostiek en therapie op aan te passen. Ik werk nu sinds 2018 met veel plezier als dierenarts in het Dolfinarium Harderwijk en daar kom ik ook regelmatig met de bruinvissen in aanraking. Ik noem ze wel eens de pony’s van de zeezoogdieren: klein maar bijzonder eigenwijs. Het is erg motiverend om een ziek dier er weer bovenop te helpen en het is mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan de opvang en de rehabilitatie van hun soortgenoten in de Noordzee. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Zorgen om grote explosie in leefgebied bruinvis

26-01-2022: Met een klap voelbaar van Katwijk tot IJmuiden is gisteren een bom tot ontploffing gebracht. Grote zorgen om de gevolgen op dieren in zee waaronder bruinvissen.  

Lees meer

 
 

Tuimelaar dolfijn waarschijnlijk gebeten door zeehond

14-12-2021: De tuimelaar dolfijn die in de Oosterschelde is aangetroffen was ziek en waarschijnlijk gebeten door een grijze zeehond. 

Lees meer

 
 

Dodelijk bacterie ontdekt in bruinvissen 

26-11-2021 Afgelopen zomer zijn er in korte tijd 190 bruinvissen dood aangespoeld op de Waddeneilanden. Onderzoek toont aan dat de dieren kampten met een dodelijke bacterie.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn