golven

Nu in de opvang

Medewerkers van SOS Dolfijn staan dag en nacht klaar om walvissen in nood hulp te bieden. Er zijn op dit moment twee dieren onder de zorg van SOS Dolfijn in het opvangcentrum. Patiënten bij SOS Dolfijn hebben doorgaans langdurig hulp nodig. Volledige rehabilitatie duurt vaak 3 tot 6 maanden. Kosten voor de zorg lopen hoog op. Denk aan medicijnen, dierenartskosten, personeel en vis. Daarom is er veel geld nodig om bruinvissen en dolfijnen te kunnen opvangen, verzorgen en weer terug te brengen naar de zee. Wil jij meehelpen aan een gezonde toekomst voor gestrande dieren? En wil jij meehelpen bruinvissen en dolfijnen in de natuur te beschermen? Word donateur, organiseer een eigen actie, doneer jouw VVV-cadeaubon of lever jouw oude mobiele telefoon in. Of adopteer een bruinvis. Meer weten? Bekijk dan hier wat je kunt doen.
                                                             bassin Bassin 1 in het opvangcentrum
navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Iza
Iza

Op 27 februari werd op het eiland Terschelling een levend gestrande bruinvis gemeld. Het gebied waar de bruinvis lag was lastig bereikbaar maar toch gingen de hulpverleners snel op pad. Het lukte om de bruinvis te vinden en van het strand te halen. De KNRM was bereid om het dier snel naar de vaste wal te transporteren waar de dolfijnambulance klaar stond om het dier over te nemen. Eenmaal in de opvang is de vrouwtjes bruinvis in behandeling genomen. Vaak zijn gestrande bruinvissen vermagerd en verzwakt maar bruinvis Iza was nog goed op gewicht. Een teken dat haar gezondheidsproblemen acuut zijn opgetreden. Diverse onderzoeken zijn er uitgevoerd waaronder zelfs een CT-scan en endoscopie onderzoek waarbij met een camera in het lichaam kan worden gekeken. Ze is een moeilijke patiënt waarbij nog niet goed duidelijk is waar de ontstekingen zitten. De antibiotica slaat wel goed aan en ook wordt ze behandeld tegen een vermoedelijke schimmelinfectie in brein. Iza zwemt inmiddels goed actief en geniet veel van het gezelschap van bruinvis Martin. Beide dieren zwemmen veel samen. 

Wil je bruinvis Iza adopteren? Ga dan naar deze pagina van de website. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn