golven

Nu in de opvang

Medewerkers van SOS Dolfijn staan dag en nacht klaar om walvissen in nood hulp te bieden. Er zijn op dit moment twee dieren onder de zorg van SOS Dolfijn in het opvangcentrum. Patiënten bij SOS Dolfijn hebben doorgaans langdurig hulp nodig. Volledige rehabilitatie duurt vaak 3 tot 6 maanden. Kosten voor de zorg lopen hoog op. Denk aan medicijnen, dierenartskosten, personeel en vis. Daarom is er veel geld nodig om bruinvissen en dolfijnen te kunnen opvangen, verzorgen en weer terug te brengen naar de zee. Wil jij meehelpen aan een gezonde toekomst voor gestrande dieren? En wil jij meehelpen bruinvissen en dolfijnen in de natuur te beschermen? Word donateur, organiseer een eigen actie, doneer jouw VVV-cadeaubon of lever jouw oude mobiele telefoon in. Of adopteer een bruinvis. Meer weten? Bekijk dan hier wat je kunt doen.
                                                             bassin Bassin 1 in het opvangcentrum
navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Martin
Martin

Op 23 februari troffen wandelaars een levend gestrande bruinvis aan op de Maasvlakte. Direct werd hulp ingeschakeld en lokale hulpverlener Ad was snel ter plaatse. Ad heeft als zeehondenwachter en bruinvishulpverlener de nodige opleidingen gehad en weet hoe een dier te verzorgen tot de dolfijnambulance ter plaatse kan zijn. Eenmaal aangekomen in het opvangcentrum werd de jonge bruinvis uitgebreid onderzocht en verzorgd in het bassin. Bruinvis Martin heeft een meerdere grote littekens op zijn staart die veroorzaakt zijn door een eerdere aanval van een grijze zeehond. Martin heeft dit maar net overleefd en is daardoor vermagerd en verzwakt geraakt. Ook had hij moeite met zwemmen. Begin april knapt Martin alweer goed op en zwemt weer helemaal normaal. Als hij volledig is aangesterkt kan hij weer terug gebracht worden naar zee. 

Wil je Martin adopteren? Ga dan naar deze pagina voor meer informatie. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn