golven

04 mei 2009

De 2 bruinvissen die op 10 februari een uur na elkaar werden binnengebracht in het opvangcentrum van SOS Dolfijn, worden hoogstwaarschijnlijk binnenkort ook gezamenlijk weer teruggebracht naar de Noordzee.  Bruinvissen Stef en Evert verblijven nu 3 maanden in het opvangcentrum en zijn allebei gezond verklaard. Omdat Evert nog een erg jong dier is heeft hij moeten aantonen levende vis te kunnen vangen. Voor deze test is hij ondertussen glansrijk geslaagd. Niets lijkt een succesvolle terugkeer naar zee nog in de weg te staan. De reis terug naar huis is voor de bruinvissen nog een hele onderneming. Vanuit Harderwijk worden de dieren in speciale kisten met hangmatten met een dolfijnambulance naar de kust gebracht. Hier wordt de tocht voortgezet met een boot van het ministerie van LNV, die naar een geschikte plek op zee vaart. Om voorbereid te zijn op deze reis worden Stef en Evert al regelmatig in de hangmat gelegd om te wennen aan deze omstandigheid. De eerste keren waren beide dieren nog erg onrustig, maar ondertussen reageren ze steeds rustiger en accepteren ze de situatie. Hoewel Stef in België op het strand is terechtgekomen en Evert vanaf Terschelling naar Harderwijk is gebracht, worden ze dus binnenkort gezamenlijk boven de Waddeneilanden terug in zee gebracht. Toch is het niet noodzakelijk dat dieren gezamenlijk worden uitgezet. Bruinvissen zijn solitair levende dieren. Vaak worden bruinvissen in de natuur alleen waargenomen.

voorbereiding uitzet

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn