golven

15 april 2011

Alle voorbereidingen zijn voltooid en bruinvis Anne is er klaar voor! Vrijdag 15 april vertrekt een team van Stichting SOS Dolfijn richting zee om bruinvis Anne weer naar zee te brengen. Deze jonge bruinvisdame strandde op 18 december 2010 in Frankrijk, nabij Calais. Een gestrande bruinvis in het buitenland vergt altijd wat extra organisatie maar deze dag werd de redding van deze bruinvis ook nog eens bemoeilijkt door een dik pak sneeuw en ijs op de snelwegen in Nederland en België. Gelukkig werd ook hier een oplossing voor gevonden en later die dag kwam de bruinvis, die Anne genoemd werd, aan in het opvangcentrum te Harderwijk. Een Franse patiënt met longwormen. De medicatie deed haar werk en het genezingsproces van Anne vorderde. Bij binnenkomst woog Anne 31,8 kilogram en was zij 121,5 cm lang.  Inmiddels is Anne 127 cm lang en weegt ze ruim 36 kilogram! Een prachtige, gezonde bruinvis is zij inmiddels die in de afgelopen maanden de harten van de vrijwilligers en verzorgers heeft veroverd. Op de terugkeer naar zee is Anne de afgelopen weken goed voorbereid. Ze gaat eerst in de dolfijnambulance en daarna per boot. De verwachting is dat zij uitgezet gaat worden in het Noordzeegat tussen de eilanden Ameland en Schiermonikoog. Gedurende de hele reis ligt Anne in een speciale transportkist. Hier hebben we Anne de afgelopen weken langzaam aan laten wennen. Anne ligt nu rustig in deze transportkist en vindt het niet spannend meer. Het team van stichting SOS Dolfijn is vooral de vrijwilligers en donateurs erg dankbaar want mede dankzij hun hulp is de opvang van bruinvissen mogelijk.

uitzit bruinvis anne

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn