golven

06 december 2008

Het jaar is nog niet om, maar tot nu toe is 2008 een succesvol jaar voor SOS Dolfijn. Van de 7 gestrande bruinvissen zijn 5 dieren gerehabiliteerd. Jody, Linni en Thomas zijn terug gebracht naar de Noordzee. Bram en Bettie konden niet worden uitgezet en blijven in het permanente bruinvissenverblijf. De afgelopen jaren lag het succespercentage rond 40 procent. Harold Goelema van het opvangcentrum geeft aan dat dit een hoog gemiddelde is. “Veel dieren zijn ernstig ziek of gewond bij binnenkomst in het opvangcentrum, en bij sommigen is de kans op overleven niet groot”. Ook is een stranding een traumatische en zeer stressvolle ervaring voor de dieren. Het is daarom geen eenvoudige zaak om deze dieren weer gezond en beter te maken. “Wanneer dat wel lukt geeft het een zeer voldaan gevoel” aldus Harold.

succesvol

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn