golven

20 april 2009

Op 8 april jl. kregen de teamleden van SOS Dolfijn een melding van een levend gestrande bruinvis in Hoek van Holland. Het bleek om een klein diertje te gaan van ongeveer 90 cm lang. Jerry Bezuijen, gemeentemedewerker op het strand, was met een shovel aan het werk toen hij het dier in nood aan de vloedlijn zag liggen. Hij had al wel vaker bruinvissen gevonden, maar deze waren altijd al overleden. Samen met medewerkers van de dierenambulance Vlaardingen is de bruinvis tijdelijk opgevangen in de bak van de shovel die gevuld was met zand en water, totdat het team van SOS Dolfijn ter plekke was. In het opvangcentrum in Harderwijk is het dier grondig onderzocht. Hij bleek ernstig te zijn vermagerd, had meerdere wonden en er bleek sprake te zijn van een ontsteking. Daarnaast waren op zijn rugvin oude tandafdrukken van dolfijnentanden zichtbaar. Bekend is dat tuimelaardolfijnen voor de kust van Schotland soms bruinvissen lastig vallen en gelijksoortige verwondingen kunnen veroorzaken. In het opvangcentrum is echter niet eerder een bruinvis met dergelijke bijtwonden behandeld. De jonge bruinvis is vernoemd naar zijn vinder en gaat dus onder vrijwilligers en werknemers van SOS Dolfijn als Jerry door het leven. Jerry is de afgelopen periode intensief verzorgd en behandeld. Hij kon al snel zelf zwemmen en at goed waardoor hij langzaam in gewicht aankwam. Uit bloedanalyses blijkt dat zijn gezondheid echter nog te wensen over laat en hij nog flinke problemen heeft. Met het geven van de juiste medicijnen lijkt Jerry echter op de goede weg te zijn en langzaam te

 

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn