golven

Op Texel gestrande bruinvis met KNRM naar zee geholpen
23 februari 2021

Eind van de middag kwam er bij Ecomare Texel een melding binnen. Op het strand van de Hors hadden vakantiegangers een levende bruinvis aangetroffen. Alle reden om direct alarm te slaan! Want een walvis op het strand is altijd een dier in nood en heeft dringend hulp nodig. De bruinvis lag op zijn zij en de vinders kregen meteen tips hoe het dier stabiel te leggen. De dolfijnambulance van SOS Dolfijn ging snel onderweg naar het eiland en verzorgers van Ecomare haalde, met een speciale transportkist, het bruinvisje van het strand. 
Bij aankomst van SOS Dolfijn werd de bruinvis onderzocht. Hoewel gestrande bruinvissen doorgaans erg ziek zijn en vaak langdurige medische behandeling nodig hebben, leek deze bruinvis in een goede toestand te verkeren. De mannetjes bruinvis was goed doorvoed en had geen wonden of grote tekenen van ziekte. Daarom werd besloten het dier naar open zee te helpen. Hiervoor mochten we rekenen op de hulp van de KNRM -Oudeschild! Even naar zessen, met een ondergaande zon, is de bruinvis losgelaten en zwom het dier rap weg onderwater. 

We hopen allemaal op een goede afloop en dat het dier deze kans weet te benutten. 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Alle betrokken heel veel dank voor jullie inzet.

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn