golven

Bouw nieuwe centrum van start
19 februari 2021

In de vandaag verzonden nieuwsbrief is te lezen dat er gestart is met de bouw van het nieuwe centrum van SOS Dolfijn!
Deze week is door de gemeente Hollands Kroon de bouwvergunning verleent en is de bouw begonnen! Het centrum wordt gerealiseerd centraal op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. In het gebouw komt een specialistische intensive care unit waar opvang kan worden geboden aan zieke gestrande kleine walvisachtigen, doorgaans bruinvissen en soms dolfijnen. SOS Dolfijn is sinds de oprichting in 2004 expert geworden in de rehabilitatie van deze dieren met hoge succespercentages. Behandeling is intensief en duurt vaak enkele maanden waarna de dieren weer teruggebracht worden naar zee.

Het nieuwe centrum van de stichting is straks ook voor de bezoekers van Landgoed Hoenderdaell geopend. De opvangactiviteiten en de dieren die in het centrum verzorgd worden zullen te zien zijn via de grote ramen die komen tussen de dierzorgruimte en de educatieruimte. In deze educatieruimte kunnen bezoekers straks meer leren over het werk van SOS Dolfijn, walvissen in de Noordzee en nog veel meer. De komende maanden zullen er regelmatig updates geplaatst worden over de bouw op de mediakanalen van SOS Dolfijn. Houdt de pagina dus in de gaten. De bouw wordt gerealiseerd door aannemersbedrijf JRM Bouw uit Anna Paulowna. Het is de verwachting dat medio december de deuren van het centrum open gaan. Vanaf dan kan SOS Dolfijn weer opvang bieden aan zieke bruinvissen en dolfijnen. Waarom de stichting de voormalige locatie in Harderwijk een paar jaar eerder heeft verlaten, is terug te lezen op de website. De volledige nieuwsbrief lees je hier.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Wall of Shame

03-10-2021: Vandaag was SOS Dolfijn op bezoek in Petten bij Arnold Gronert. Tientallen jaren was hij hulpverlener in het gebied om dieren in nood te helpen. Ook raapte hij afval van de stranden en maakte er kunst mee. 

Lees meer

 
 

Verzwakte bruinvis bij Termunten 

27-08-2021: De bruinvis die verzwakt vorige week werd aangetroffen bij Termunten was ziek. Dat blijkt uit het onderzoek van de Universiteit Utrecht. De bruinvis kampte met een longontsteking en ernstige huidonsteking. 

Lees meer

 
 

Piek in bruinvisstrandingen op de Wadden

29-08-2021 Er spoelen tientallen bruinvissen momenteel aan op de Waddeneilanden. Hoe dit aantal plots zo is gestegen is nog onbekend.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn