golven

Bouw nieuwe centrum van start
19 februari 2021

In de vandaag verzonden nieuwsbrief is te lezen dat er gestart is met de bouw van het nieuwe centrum van SOS Dolfijn!
Deze week is door de gemeente Hollands Kroon de bouwvergunning verleent en is de bouw begonnen! Het centrum wordt gerealiseerd centraal op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. In het gebouw komt een specialistische intensive care unit waar opvang kan worden geboden aan zieke gestrande kleine walvisachtigen, doorgaans bruinvissen en soms dolfijnen. SOS Dolfijn is sinds de oprichting in 2004 expert geworden in de rehabilitatie van deze dieren met hoge succespercentages. Behandeling is intensief en duurt vaak enkele maanden waarna de dieren weer teruggebracht worden naar zee.

Het nieuwe centrum van de stichting is straks ook voor de bezoekers van Landgoed Hoenderdaell geopend. De opvangactiviteiten en de dieren die in het centrum verzorgd worden zullen te zien zijn via de grote ramen die komen tussen de dierzorgruimte en de educatieruimte. In deze educatieruimte kunnen bezoekers straks meer leren over het werk van SOS Dolfijn, walvissen in de Noordzee en nog veel meer. De komende maanden zullen er regelmatig updates geplaatst worden over de bouw op de mediakanalen van SOS Dolfijn. Houdt de pagina dus in de gaten. De bouw wordt gerealiseerd door aannemersbedrijf JRM Bouw uit Anna Paulowna. Het is de verwachting dat medio december de deuren van het centrum open gaan. Vanaf dan kan SOS Dolfijn weer opvang bieden aan zieke bruinvissen en dolfijnen. Waarom de stichting de voormalige locatie in Harderwijk een paar jaar eerder heeft verlaten, is terug te lezen op de website. De volledige nieuwsbrief lees je hier.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Kinderen aaien zieke bruinvis

16-07-2021: In de Duitse badplaats Grömitz is een verzwakte bruinvis vorige week overleden nadat het dier eerst door omstanders werd geaaid en vastgehouden. Het dier bleek achteraf ook een parasitaire infectie te hebben. 

Lees meer

 
 

Nieuwe opvang krijgt 'kijkbassin'

13-07-2021: Op Landgoed Hoenderdaell bouwt SOS Dolfijn momenteel een nieuw educatief opvangcentrum. Eén van de bassins zal deels uit de grond komen en krijgt deels een glazen wand zodat zieke dieren nog beter geobserveerd kunnen worden. 

Lees meer

 
 

Gastles op Anne Frankschool

23-06-2021 Vandaag heeft SOS Dolfijn een gastles verzorgt op de Anne Frank school in Bunnink over walvissen in de Noordzee. De kinderen vonden het enorm leerzaam en boeiend.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn