golven

Bouw nieuwe centrum van start
19 februari 2021

In de vandaag verzonden nieuwsbrief is te lezen dat er gestart is met de bouw van het nieuwe centrum van SOS Dolfijn!
Deze week is door de gemeente Hollands Kroon de bouwvergunning verleent en is de bouw begonnen! Het centrum wordt gerealiseerd centraal op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. In het gebouw komt een specialistische intensive care unit waar opvang kan worden geboden aan zieke gestrande kleine walvisachtigen, doorgaans bruinvissen en soms dolfijnen. SOS Dolfijn is sinds de oprichting in 2004 expert geworden in de rehabilitatie van deze dieren met hoge succespercentages. Behandeling is intensief en duurt vaak enkele maanden waarna de dieren weer teruggebracht worden naar zee.

Het nieuwe centrum van de stichting is straks ook voor de bezoekers van Landgoed Hoenderdaell geopend. De opvangactiviteiten en de dieren die in het centrum verzorgd worden zullen te zien zijn via de grote ramen die komen tussen de dierzorgruimte en de educatieruimte. In deze educatieruimte kunnen bezoekers straks meer leren over het werk van SOS Dolfijn, walvissen in de Noordzee en nog veel meer. De komende maanden zullen er regelmatig updates geplaatst worden over de bouw op de mediakanalen van SOS Dolfijn. Houdt de pagina dus in de gaten. De bouw wordt gerealiseerd door aannemersbedrijf JRM Bouw uit Anna Paulowna. Het is de verwachting dat medio december de deuren van het centrum open gaan. Vanaf dan kan SOS Dolfijn weer opvang bieden aan zieke bruinvissen en dolfijnen. Waarom de stichting de voormalige locatie in Harderwijk een paar jaar eerder heeft verlaten, is terug te lezen op de website. De volledige nieuwsbrief lees je hier.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn