golven

04 februari 2016

Vanaf het land werden ze vorig jaar minder vaak waargenomen.
Ook spoelde er veel minder bruinvissen aan. 
Het lagere aantal aangespoelde dieren geldt zowel voor de dode als ook voor de levend aangespoelde dieren. Dit was ook te merken bij SOS Dolfijn. Voor het eerst sinds zes jaar kwam er zelfs een periode van leegstand in het opvangcentrum aan. Die periode werd overigens maximaal door het team benut door de grote achterstand in werkzaamheden op te pakken en door ons te richten op het geplande vertrek uit Harderwijk.

Even werd gedacht dat bruinvissen misschien onze Noordzee hadden verlaten. Maar de vliegtuigtellingen uitgevoerd door IMARES laten zien dat er in ons Nederlandse deel van de Noordzee nog steeds tienduizenden bruinvissen leven. De dieren werden alleen wat verder uit de kust waargenomen. Waarom de bruinvissen zich nu wat verder uit de kust bevinden is onduidelijk. Lees het hele verslag van IMARES hier: http://www.wageningenur.nl/nl/Expertises-Dienstverlening/Onderzoeksinstituten/imares/show/Nog-steeds-tienduizenden-bruinvissen-in-de-Noordzee.htm

Ondanks deze mooie aantallen in deze Noordzee populatie bruinvissen, is het werk van SOS Dolfijn hard nodig. Voor individuele verzwakte bruinvissen staan we klaar om ze te helpen wanneer ze op de kust aanspoelen. We bieden ze opvang, proberen ze beter te maken en geven ze zo een tweede kans terug in zee.

Dit is kostbaar werk maar we vinden dat deze zieke en verzwakte bruinvissen een tweede kans verdienen. Wilt u meehelpen? Kijk dan hier verder wat ook u kunt doen.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn