golven

10 februari 2016

Supermarktketen Jumbo heeft beloofd te stoppen met het uitdelen van haar bekende gele ballonnen.
Dat is goed nieuws want helaas komen veel van deze ballonnen in het milieu terecht en vormen daar een groot gevaar voor dieren.  Zo raken bijvoorbeeld vogels dodelijk verstrikt in de linten aan de ballonnen. Maar ook voor walvissen en dolfijnen vormen deze ballonnen een grote bedreiging wanneer ze in zee terecht komen.  

Zo worden er resten van ballonnen terug gevonden in de magen van dieren. Het plastic zorgt voor grote problemen in de maag van een walvis, het kan leiden tot verstoppingen en kan zo zelfs dodelijk zijn.
Al lange tijd maakt daarom organisatie ‘ Die ballon gaat niet op’ zich hard om het oplaten van ballonnen tegen te gaan.  Ook SOS Dolfijn steunt dit en ziet helaas ook de vreselijke gevolgen van het oplaten van de ballonnen. Ballonnen komen altijd namelijk weer terecht in het milieu en zorgen daar voor grote problemen.

Helaas heeft Jumbo laten weten wel eerst de huidige voorraad ballonnen op te maken en te zoeken naar een duurzamer alternatief. Zodra beide punten zijn behaald is het dan hopelijk echt afgelopen met het terugvinden van de vele gele ballonnen in de natuur.

archief

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn