golven

Neonaat stranding Wijk aan Zee
28 mei 2022

Op het strand van Wijk aan Zee is gisteravond een bruinvis in de problemen aangetroffen. Het kleine diertje was mogelijk nog maar enkele dagen oud. Omstanders alarmeerden SOS Dolfijn direct via het alarmnummer. Hoewel de dolfijnambulance snel onderweg ging en ook lokale hulp werd ingezet via de Dierenambulance Kennemerland overleed de kleine bruinvis al snel na de melding.

Bruinvis kalfjes worden geboren in de periode mei tot september met een piek in de maanden juni/juli. Vanaf de geboorte is het kalf maandenlang volledig afhankelijk van het moederdier om te overleven. Waardoor moeder en kalf van elkaar gescheiden zijn geraakt is niet duidelijk. Misschien is het kalf verstoten of speelde de harde wind en golven een rol. Het kalfje gaat naar de Universiteit Utrecht voor sectie aan de faculteit Diergeneeskunde.

Tref jij ook een levende bruinvis aan op het strand? Bel dan direct met SOS Dolfijn. Zorg ondertussen dat er geen water of zand in het blaasgat komt, houdt mensen en honden op afstand en koel het dier met water of natte doeken.

SOS Dolfijn bedankt de melders en betrokken hulpverleners.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Toffe spaaractie bij Jumbo

06-06-2022: Per woensdag 8 juni kun je bij 3 filialen van Jumbo supermarkten sparen voor een uniek verzamelalbum met afbeeldingen van Landgoed Hoenderdaell en de daar gevestigde stichtingen. 

Lees meer

 
 

Gestrande bruinviskalf Wijk aan Zee

28-05-2022: Op het strand van Wijk aan Zee is een bruinvis levend aangespoeld. Het dier was nog maar enkele dagen oud en overleefde het niet. 

Lees meer

 
 

Nieuwe centrum SOS Dolfijn geopend 

23-04-2022 Het nieuwe educatieve walvisopvangcentrum van SOS Dolfijn is eindelijk geopend. De educatieruimte is open voor publiek en het opvangcentrum gereed om dieren op te vangen.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn