golven

27 augustus 2013

Om acht uur in de avond komt bij Stichting SOS Dolfijn de melding binnen dat er een levende bruinvis is gevonden op Texel. Medewerkers van Ecomare gaan naar de locatie toe. Zij vinden ter hoogte van Paal 15 de bruinvis. De medewerkers van Ecomare nemen de sterk vermagerde bruinvis mee en verzorgen het transport naar het vaste land. Vanuit Harderwijk vertrekt een rescue-team met de speciale dolfijnambulance. Rond tien uur kan de bruinvis worden overgedragen aan het team van Stichting SOS Dolfijn.  
Ongeveer een half uur voor middernacht arriveert de nieuwe patiënt in het opvangcentrum in Harderwijk. Hier wordt hij onderzocht door de dierenarts. De bruinvis is sterk vermagerd, maar heeft verder weinig zichtbare verwondingen. Het is een mannetjesbruinvis met een lengte van 140 cm en weegt iets meer dan 34 kilogram. Wat deze bruinvis mankeert moet in de komende dagen blijken. Ook gaan we, in overleg met vinder, een mooie naam voor deze nieuwe patiënt bedenken. Hij is zwak en wordt daarom continu ondersteund. Toch probeert hij soms een beetje mee te zwemmen. De bruinvis krijgt nu vocht, vis en medicijnen om aan te sterken. De komende dagen zijn spannend, maar medewerkers en vrijwilligers van Stichting SOS Dolfijn zijn continu aanwezig om deze nieuwe patiënt alle nodige zorg te geven. Foto: Medewerkers van Ecomare dragen de bruinvis over aan SOS Dolfijn.

Levende bruinvis is gevonden op Texel.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn