golven

27 september 2013

Dinsdag 24 september zijn bruinvissen Thom en Tonia terug gebracht naar zee. De twee bruinvissen verbleven sinds begin dit jaar in het opvangcentrum en hebben een intensieve verzorgingsperiode achter de rug. De 'uitzet' verliep succesvol en beide dieren zwemmen weer in de Noordzee. Vooral wat betreft Thom was het voor SOS Dolfijn een groot succes om het dier terug te kunnen brengen. Thom werd vanuit Duitsland naar het opvangcentrum gebracht. De jonge bruinvis was ernstig gewond geraakt door pikwonden van meeuwen en zijn ogen waren beschadigd. In het herstelproces is hij ook behandeld tegen longwormen. Uiteindelijk zijn de ogen en zijn gezondheid hersteld en kon hij, tot grote blijdschap van iedereen bij SOS Dolfijn, terug naar de natuur. Het transport over de weg en op de boot verliepen voorspoedig. Thom en Tonia lagen rustig in de hangmat. Een aantal mijl boven de Oostpunt van Ameland zijn beide bruinvissen één voor één in het water geplaatst. Tonia verdween vrijwel direct de diepte in. Thom bleef nog even zichtbaar in de buurt van de boot. Maar na een paar kleine duikjes verdween ook hij uit zicht. Twee dagen voor de uitzet kreeg SOS Dolfijn bericht van een gestrande bruinvis op Terschelling. Het ging om een jong dier dat vast had gezeten in visnetten. De bruinvis met de naam Dennis wordt momenteel intensief en 24//7 verzorgd in het opvangcentrum. Hij verkeerd in kritieke toestand. Met de geplande uitzet en de zorg voor Dennis was het plotseling erg druk in de opvang. Tot dinsdag zijn Tonia en Thom in quarantaine verzorgd en dankzij de inzet van vrijwilligers en met hulp van dierenarts van het Dolfinarium Paulien Bunskoek kon de geplande uitzet dinsdag gewoon doorgaan. In totaal heeft SOS Dolfijn dit jaar 4 bruinvissen teruggebracht naar de Noordzee. Een prachtig resultaat !
 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn