golven

10 september 2019

Tijdens de dagelijkse observatie- en controleronden heeft de Kustwacht vandaag twee dode walvissen ontdekt in de Noordzee. Eén dier dreef ter hoogte van de Maasvlakte. Omdat het dode dier in de vaargeul dreef is besloten het dier daar weg te trekken zodat de walvis kon aanspoelen en de scheepvaart niet zou hinderen. Vanmiddag is de walvis aangespoeld op het strand van Ter Heijde. Medewerkers van Naturalis zullen morgen helpen bij het bergen van het dier en zullen enkele monsters verzamelen voor hun collectie. Omdat het kadaver niet meer compleet is, is uitgebreide sectie niet mogelijk. Het zou gaan om een vrouwelijke Gewone Vinvis met een lengte van ruim 12 meter. Een tweede dode walvis werd waargenomen boven de Waddeneilanden. Over dat dier is verder niets bekend qua soort, wel was het dier al erg rot en dreef het ver weg op open zee.

heijde

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn