golven

12 september 2019

Wetenschappers hebben in de periode van 19 augustus tot 3 september van dit jaar, driemaal Vaquita bruinvissen waargenomen. De Vaquita is een kleine bruinvissoort die alleen voor komt in de Golf van Californië bij Mexico. De soort is met uitsterven bedreigd nu er naar verwachting nog maar 30 Vaquita’s in leven zijn. Toch geven de waarnemingen hoop, aldus het hoofd van het Mexicaanse Vaquita Onderzoeksprogramma. Tijdens de drie waarnemingen werden de Vaquita’s in groepjes van twee dieren waargenomen. Het grootste gevaar voor de Vaquita is verdrinking in de visnetten in het gebied. Er wordt in het gebied illegaal gejaagd op de Totoaba vis. Ook een bedreigde diersoort. De blaas van deze vis is populair in China omdat men daar gelooft dat het een genezende werking zou hebben. Verschillende actiegroepen, waaronder Sea Shepherd, zijn actief aan het werk in het gebied om de illegale visnetten te verwijderen om zo het verdrinkingsgevaar weg te nemen en de Vaquita de mogelijkheid geven om te herstellen als populatie.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn