golven

Gestrande bruinvis Hargen
31 januari 2020

Op het strand van Hargen, Noord-Holland, is woensdag eind van de dag door een kitesurfer een bruinvis aangetroffen op het strand. De vinder probeerde de bruinvis te helpen door het dier terug in zee te plaatsen. Maar toen hij anderhalf uur later terug kwam na een tocht, lag de bruinvis helaas toch weer op het strand en was inmiddels overleden. De goedbedoelde hulp heeft niet mogen baten. 

De bruinvis is overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht waar uitgebreid onderzoek wordt gedaan op dode bruinvissen. Via het onderzoek wordt getracht te achterhalen waardoor bruinvissen aanspoelen op de Nederlandse kust en of een gestrand dier bijvoorbeeld ziek was.  Meer informatie over het onderzoek lees je hier: https://www.uu.nl/onderzoek/strandingsonderzoek

Vind je op het strand een levende bruinvis of andere walvisachtige? Neem dan altijd met spoed contact op met SOS Dolfijn zodat het dier professionele hulp kan worden geboden. Het team is bereikbaar via 06-46656601. Afgelopen zondag werd een op Texel aangespoelde bruinvis nog met behulp van de KNRM terug naar zee geholpen. De bruinvis bij Hargen betreft een ander individu.
 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn