golven

15 september 2019

Een derde van alle gemeenten verbiedt het oplaten van ballonnen

Het aantal gemeenten dat ballonoplatingen verbiedt, is de afgelopen maanden hard gestegen, blijkt zaterdag uit onderzoek van Stichting De Noordzee en het KRO-NCRV-programma De Monitor. Een derde (119 van de 355) van de gemeenten in Nederland heeft zo'n verbod. 112 gemeenten ontmoedigen het oplaten van ballonnen, maar verbieden de feestelijkheden niet. De overige gemeenten hebben geen ballonbeleid of vermelden dit niet op hun website, blijkt uit het onderzoek.

In maart verboden nog 59 gemeenten het oplaten van ballonnen. De onderzoekers spreken daarom van een verdubbeling ten opzichte van een half jaar geleden. Stichting De Noordzee startte anderhalf jaar geleden een campagne tegen het oplaten van ballonnen. Op dat moment hanteerde slechts 5 procent van de gemeenten een verbod. Volgens de stichting hebben ballonnen een negatieve impact op natuur en milieu. Zo kunnen dieren de ballonnen aanzien voor voedsel of raken ze verstrikt in de ballonlinten.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn