golven

18 december 2011

Stichting SOS Dolfijn heeft vandaag een mooi kerstcadeau ontvangen van Dolfinariumweb in de vorm van een cheque ter waarde van ruim 400 euro. Een heel jaar lang hebben leden van Dolfinariumweb een inzamelingsactie gehouden voor Stichting SOS Dolfijn. Zo was er bijvoorbeeld een online veiling waar geïnteresseerden konden bieden op collectoritems van het Dolfinarium. Ook kon men bij deze veiling bieden op een wel heel uniek kijkje achter de schermen in het opvangcentrum van SOS Dolfijn. Voor winnaar Jeffrey en hoofdredacteur Wilco was het een bijzondere dag. De deuren van het opvangcentrum gingen voor ze open. Door middel van een rondleiding door het, normaal voor publiek gesloten, opvangcentrum kregen beiden een goed beeld van het werk van SOS Dolfijn. Bij binnenkomst in dit bijzondere ziekenhuis moesten de gasten zich eerst omkleden en hun schoenen ruilen voor een paar werklaarzen. Daarna volgde een rondleiding en uitleg in het opvangwerk. Al jarenlang leven de leden van Dolfinariumweb mee met alle patiënten welke binnenkomen bij SOS Dolfijn. Vandaag ontmoetten ze enkele van deze patiënten. In het opvangcentrum worden 5 bruinvissen verzorgd, waaronder de afgelopen donderdag op Texel gestrande Bjorne. SOS Dolfijn beleeft een bijzonder druk jaar en is dan ook erg blij met de opbrengst. Naast het opvangen van gestrande bruinvissen en dolfijnen wil de stichting zich graag inzetten op het gebied van educatie en zo de mensen meer leren over deze bijzondere dieren. De opbrengst van deze inzamelingsactie zal dan ook gebruikt worden om rondom het opvangcentrum bezoekers van Dolfinarium meer te kunnen leren over deze bewoners van de Noordzee, de bruinvissen en de dolfijnen.

kerstcadeau

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn