golven

Dode dolfijn aangetroffen bij Zierikzee
21 november 2020

Ter hoogte van Zierikzee is rond elf uur een dolfijn dood aangetroffen. Gezien de soort en de locatie is het aannemelijk dat het één van de dieren betreft die gisteren nog nabij de Oosterscheldekering is waargenomen. Daar zagen twee voorbijgangers meerdere dolfijnen vrijdagmiddag rond vier uur nog zwemmen voor de kering. Het dier dat vandaag is aangetroffen is een ongeveer anderhalve meter groot mannetje. Het dier is door een vrijwilliger van het RTZ geborgen en vervoerd naar Utrecht. Daar gaat aan de faculteit Diergeneeskunde de dolfijn onderzocht worden. 

Uit het onderzoek moet naar voren komen of de dolfijn levend gestrand was en daarna is overleden en wat de mogelijke oorzaak van het stranden is geweest. Zo wordt onder andere uitgezocht of het dier wellicht ziek was en of het dier nog recent had gegeten. 
Omdat gisteren meerdere dolfijnen zouden zijn gezien houdt SOS Dolfijn er rekening mee dat er mogelijk nog meer dolfijnen in de Oosterschelde zwemmen of voor de Nederlandse kust. Mocht het nodig zijn dan staat het rescue team paraat. De verwondingen op de kop van de dolfijn zijn vermoedelijk ontstaan door pikwonden van vogels en de krassen op het lijf ontstaan door het stranden en de schelpen op het strand. 

Waarneming van dolfijnen kunnen ingevoerd worden op de database www.waarneming.nl 
 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn