golven

01 december 2013

Vrijdagochtend hebben leden van JCI Noord-West Veluwe de sleutels van een nieuwe ‘dolfijnambulance’ overgedragen aan SOS Dolfijn. De jonge ondernemers hadden afgelopen jaar via verschillende evenementen geld opgehaald waar de ambulance van kon worden aangeschaft. Voor SOS Dolfijn is het van onmisbare waarde om specialistisch vervoer te hebben. Met de nieuwe ambulance is het Harderwijker opvangcentrum voor gestrande dolfijnachtigen dan ook zeer blij. JCI Noord-West Veluwe is onderdeel van Junior Chamber International (JCI). Deze actieve club met jonge, ondernemende mensen wil zich zowel lokaal, landelijk als internationaal sterk maken om maatschappelijk en zakelijk relevante projecten te organiseren. JCI Noord-West Veluwe kiest ieder jaar een goed doel waar fondsen voor worden geworven. In 2012 hebben de jonge ondernemers zich intensief ingezet voor SOS Dolfijn. Via verschillende acties en evenementen is een totaalbedrag opgehaald van €25.000. Sigrid Udink was als voorzitter van de JCI Noord-West Veluwe in 2012 nauw betrokken bij de organisatie van de acties voor SOS Dolfijn. Volgens haar is het een groot succes geworden. "We hebben onze handen uit de mouwen gestoken op een speciale DOE-dag: schoonmaken, schilderen en donateurs werven. En een aantal evenementen stonden in het teken van SOS Dolfijn: de tweede editie van de Harderrun, de College tour met Frans van Seumeren in het Dolfinarium en de Veluwsche Veiling in de Heerlickheijd van Ermelo". Volgens Eligius Everaarts van SOS Dolfijn is de opbrengst van de acties boven verwachting hoog. "We zijn enorm blij met de donatie van de nieuw ambulance bus. Dit hadden we van te voren niet verwacht!" Volgens Everaarts kan de nieuwe ambulance goed gebruikt worden. "Tijdens reddingsacties van dieren in nood op de kust moet betrouwbaar en specialistisch vervoer voorhanden zijn dat direct inzetbaar is. Daar zijn we nu weer van verzekerd." De oude ambulance bus zal niet worden afgedankt. Deze zal gebruikt kunnen worden voor educatieve doeleinden. SOS Dolfijn is een opvangorganisatie voor gestrande bruinvissen en dolfijnen. Het doel van de stichting is om gestrande dieren op te vangen, te verzorgen en terug te brengen naar zee. Daarnaast wil de organisatie een bijdrage leveren aan het beschermen van de zee en haar bewoners door middel van educatieve activiteiten en wetenschappelijk onderzoek. Zowel JCI Noord-West Veluwe als SOS Dolfijn zijn dankbaar voor de inzet van alle vrijwilligers, sponsors en deelnemers van de evenementen.

 ‘dolfijnambulance’

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn