golven

Bruinvis Tess terug naar zee
18 april 2023

Bruinvis Tess is terug naar zee!!!
Vanochtend vroeg is Tess uit haar verblijf gehaald waar ze sinds eind januari werd verzorgd door SOS Dolfijn. Tess spoelde op 30 januari aan op Texel en kampte met een ernstige longontsteking en longworminfectie. Maar bij SOS Dolfijn kon ze weer herstellen. In de beginfase was Tess zo verzwakt dat ze zelfs niet meer kon zwemmen en ondersteuning nodig had. Haar herstel ging voorspoedig en rap. Tess groeide goed in lengte, omvang en gewicht en vandaag kon zij op volle sterkte worden vrijgelaten. Omdat het weer nog wat onstuimig was, is zij vrijgelaten in de Waddenzee.
Voor de vrijlating kregen we alle medewerking van de bemanning van het Waddenunit schip ‘Phoca’ dat zo vriendelijk was om Tess en het team te vervoeren. De afvaart vond plaats vanuit de Marinehaven in Den Helder. 
SOS Dolfijn is de bemanning en de medewerkers van de Marine heel dankbaar voor alle prettige medewerking. Met een klein plonsje konden de medewerkers haar vanochtend over boord weer vrijlaten, waarna Tess mooi wegzwom. 
Tess, het ga je goed!

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn