golven

Bruinvis Norah in CT scan
15 april 2023

Bruinvis Norah is op 11 maart aangekomen in het opvangcentrum van SOS Dolfijn nadat ze die ochtend gestrand aangetroffen was bij Ouddorp. Norah was ernstig vermagerd, uitgedroogd en heel ziek. In het opvangcentrum kunnen de artsen dieren uitgebreid onderzoeken. Zo is op locatie bloedanalyse mogelijk maar ook echo- en endoscopie. Bruinvis Norah kampt met problemen in de luchtwegen, maagdarmstelsel en heeft veel spierschade door de stranding. Doordat ze zo verzwakt was had Norah twee weken lang 24 uur per dag begeleiding nodig. Inmiddels zwemt Norah weer zelf maar echt mooie duiken maken dat gaat nog niet. Zij krijgt naast medicatie tweemaal daags fysiotherapie. 
Om haar situatie nog beter in kaart te krijgen en eventuele behandeling aan te passen was een CT-scan nodig. Hiervoor heeft SOS Dolfijn een mooie samenwerking met Dierenkliniek Heerhugowaard. Zij beschikken over een mobiele CT-scan die naar het opvangcentrum in Anna Paulowna kan komen. In dit filmpje zie je hoe Norah afgelopen weekend door de scan is geweest. De uitkomsten worden nog besproken met een specialist. Norah heeft het hele onderzoek goed doorstaan. Team Dierenkliniek Heerhugowaard bedankt voor de fantastische hulp.

https://www.youtube.com/shorts/7NBWUwFS-Do

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Bruinvissen Iza en Martin terug naar zee

12-07-2024: Vandaag zijn 2 bruinvissen na herstel weer terug gebracht naar zee. Bruinvis Iza is vrijgelaten met een zender zodat we haar de komende tijd kunnen volgen. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

01-02-2024: SOS Dolfijn breidt de educatieve activiteiten uit met de bouw van een Waddenbelevening rondom de bruinvis. 

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn