golven

Bruinvis bevrijdt uit net
09 maart 2021

Deze bruinvis had gisteren zeer veel geluk dat iemand het dier op tijd ontdekte. Het dier was namelijk vast komen te zitten in een net, waarin het zonder hulp zeker zou zijn verdronken. Filip zag rond half twee gistermiddag iets in het water drijven tijdens een wandeling langs het strand van Oostduinkerke België. Eenmaal dichterbij trof hij de bruinvis aan in deze benarde positie. Hij bedacht zich geen seconde en ging van start om de bruinvis te bevrijden uit het net. Een moeilijke klus want het net zat intussen vast om de staartvin. Maar het lukte en de bruinvis kon weer worden vrijgelaten terug in zee waarna het weer verder zwom. Hopelijk is het dier niet ernstig gewond geraakt van het net en heeft het niet veel water binnen gekregen. Om adem te halen moeten bruinvissen naar de oppervlakte komen voor lucht. Iets wat maar moeizaam gaat eenmaal verstrikt in een net. 
Veel dank aan de snelle hulp van de vinder! 

Beelden door Filip van Bellinghen.  

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn