golven

Bruinvis aangetroffen bij Ouddorp
10 maart 2023

Vanochtend net na acht uur is er een melding binnen gekomen bij SOS Dolfijn dat er op het strand van Ouddorp een levend gestrande bruinvis is aangetroffen. De vinder belde direct met SOS Dolfijn en verleende eerste hulp aan het dier terwijl de lokale hulpverleners van het team van Reddings team zeedieren Goeree-Overflakkee snel ter plaatse gingen. Deze hulpverleners beschikken ook over een speciale transportkist waarin de bruinvis tijdelijk op het strand verzorgd kon worden.

Een rescue team van SOS Dolfijn is met de dolfijnambulance onderweg gegaan om de bruinvis naar het walvisziekenhuis in Anna Paulowna te kunnen vervoeren. Daar komt het dier begin van de middag aan en gaat het onderzocht worden door de dierenarts. De jonge vrouwelijke bruinvis is mager en braakt af en toe. Ook komt er veel vocht uit het blaasgat. Een zorgelijke situatie. Maar het team gaat hun uiterste best doen de komende uren en dagen om de bruinvis op te kunnen knappen.

De nieuwe patiënt wordt in een bassin apart van bruinvis Tess verzorgd. Omdat Tess al verder in haar behandeling is en opknapt, willen we geen risico's lopen zolang niet bekend is wat de strander allemaal mankeert.

stranding norah

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn