golven

Boskalis Beach Cleanup Tour geannuleerd
08 mei 2020

Het zou dit jaar de achtste editie worden en extra bijzonder vanwege het 40-jarig bestaan van de organisatie. Maar helaas kan de jaarlijkse grootse opruimactie van Stichting De Noordzee, de Boskalis Beach Cleanup Tour, dit jaar niet doorgaan vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Voorgaande jaren werd tijdens deze opruimactie de gehele Noordzeekust door honderden vrijwilligers opgeruimd waarbij duizenden kilo’s afval van het strand werden verwijderd. Veel gevonden voorwerpen waren vistouwen en -netten, ballonnen met linten, sigarettenpeuken, kleine stukjes plastic, plastic flesjes en plastic doppen. 

Ondanks dat de actie dit jaar niet doorgaat, zijn er veel dingen die jij toch vanuit huis kan doen om de natuur een handje te helpen. Via sloten en rivieren komt afval uit dorpen en steden in zee terecht. Ruim in jouw buurt een stukje natuur op en maak het afvalvrij. Probeer het gebruik van plastic artikelen zoveel mogelijk te beperken. Neem bijvoorbeeld altijd een eigen tas mee tijdens het boodschappen doen en gebruik een hervulbare drinkbeker in plaats van wegwerpflesjes. 

In 2018 hielp SOS Dolfijn mee aan de Beach Cleanup Tour tijdens de eigen etappe van onze partnerorganisatie IFAW. Tijdens die etappe hebben we naast de problemen van zwerfvuil tevens aandacht gevraagd voor een ander groot maar onzichtbaar probleem: onderwaterlawaai. Walvissen zijn afhankelijk van een goed gehoor om te navigeren, communiceren en voor het vinden van voedsel. In de afgelopen eeuw is het onderwaterlawaai drastisch toegenomen. Zo erg dat walvissen hier ernstig hinder van ondervinden.

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn