golven

Dode dolfijn op het strand Wijk aan Zee
13 mei 2020

Dinsdagavond kreeg SOS Dolfijn een melding over een aangespoelde dode dolfijn op het strand van Wijk aan Zee. Na het bekijken van beeldmateriaal werd snel duidelijk dat het hier ging om de tuimelaar dolfijn met de bijnaam Zafar die vorig weekend in de Amsterdamse havens was terecht gekomen. Na een hulpoperatie werd het dier toen terug geloodst naar zee. 

Vanmorgen hebben teamleden van SOS Dolfijn met behulp van vrijwilligers van het EHBZ netwerk en de strandvonder de dolfijn van het strand gehaald. Hoe het dier is overleden is nog niet duidelijk. Het lijkt erop dat de dolfijn nog maar kort dood is. Opvallend is wel dat het staartblad mist. De oorzaak van deze amputatie is ook nog niet bekend. Het dode dier is naar de Universiteit van Utrecht gebracht waar vandaag een onderzoek zal plaatsvinden. Hopelijk komen we meer te weten over de omstandigheden en doodsoorzaak.

Het team van SOS Dolfijn en alle betrokkenen zijn zeer aangedaan door dit verdrietige nieuws nadat een week geleden Zafar nog uit zijn benarde situatie werd geholpen in Amsterdam.
 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn