golven

28 maart 2019

Stichting SOS Dolfijn en Landgoed Hoenderdaell hebben het verkenningstraject voor de mogelijkheid van huisvesting van de stichting in de kop van Noord-Holland op het landgoed stopgezet. Ondanks dat diverse fondsen en de eigenaren van de locatie het project een warm hart toedragen is het niet gelukt om voldoende financiële steun te realiseren voor de bouw van een nieuw walvisopvangcentrum op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. SOS Dolfijn, een natuur- en noodhulporganisatie voor walvisachtigen in de Noordzee, betreurt de uitkomst en gaat onderzoeken waar elders in het land mogelijkheden liggen voor hervatting van de opvangactiviteiten van de stichting.

Geen opvang, wel hulp
SOS Dolfijn heeft al langer niet de beschikking over een opvanglocatie, nadat het in 2017 de voormalige locatie in Harderwijk moest verlaten. Daardoor kan aan zieke, aangespoelde bruinvissen en dolfijnen tijdelijk geen opvang worden geboden. Het rescueteam staat wel onveranderd klaar voor walvisachtigen in nood. Zo konden eerder deze maand nog twee, op de Waddeneilanden aangespoelde bruinvissen, weer terug naar zee worden geholpen. Zonder opvangmogelijkheden is de stichting soms ook genoodzaakt om zieke dieren die aanspoelen te laten inslapen.

Verkenningstraject
In oktober vorig jaar kondigde SOS Dolfijn aan dat het een verkenningstraject was gestart met de eigenaren van Landgoed Hoenderdaell voor huisvesting op het landgoed. Omdat er op die locatie weinig faciliteiten aanwezig zijn voor de complexe walvisopvang, was de bouw van een compleet nieuw centrum nodig. Ondanks de vele positieve stappen die de partijen hebben gemaakt, heeft de organisatie van SOS Dolfijn de conclusie moeten trekken dat de volledige benodigde financiering niet voor de einddatum, 1 april 2019, van het verkenningstraject gehaald gaat worden. SOS Dolfijn gaat nu onderzoeken waar elders in het land mogelijkheden liggen voor huisvesting. De noodhulpverlening en educatieve activiteiten van de stichting zullen onveranderd door gaan.

dolfijnambulance

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn