golven

13 april 2013

Deze maand heeft Stichting SOS Dolfijn al veel meldingen binnen gekregen van waarnemingen van bruinvissen langs de Nederlandse kust, maar ook van gestrande bruinvissen. Maar liefst tientallen bruinvissen spoelde deze maand dood aan op de Nederlandse stranden. Ook is het aantal dieren wat levend aanspoelt opvallend hoog voor de tijd van het jaar. De afgelopen twee weken werden er levend gestrande bruinvissen gevonden in Den Haag, op Texel en Schiermonnikoog en vandaag in 's Gravenzande. Al deze dieren overleden helaas kort nadat ze gevonden werden. Stichting SOS Dolfijn staat zeven dagen per week, 24  uur per dag, klaar om levend gestrande bruinvissen en dolfijnen op te vangen.
Een bruinvis of dolfijn strandt bijna nooit zonder reden en heeft altijd medische zorg nodig. Direct terug zetten in zee is daarom geen goede oplossing. Wat moet je doen wanneer je een bruinvis of dolfijn op het strand vindt?
1. Een bruinvis of dolfijn haalt adem met het blaasgat op zijn hoofd. Zorg dat er geen water of zand in komt.
2. Een bruinvis of dolfijn op het strand schrikt snel. Loop rustig en houdt mensen en honden op afstand!
3. Bruinvissen en dolfijnen op het strand krijgen het snel te warm. Koel het dier met water en natte doeken en zorg voor schaduw.
4. Schakel de hulp in van SOS Dolfijn!  Momenteel verblijven er in het opvangcentrum van Stichting SOS Dolfijn 5 bruinvissen. Hoe het met deze dieren gaat is te volgen op onze website. 

Waarnemingen en strandingen bruinvissen

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn