golven

09 juli 2018

Veel mensen zochten de afgelopen warme zomerdagen verkoeling aan de Nederlandse kust en dat bleef helaas niet onopgemerkt voor het milieu. De stranden bleven achter met afval. Maar liefst 370 stuks afval gemiddeld per honderd meter strand bleef er achter na een bezoek aan het strand. Dat terwijl de gevaren van zwerfvuil toch veel in de media zijn de laatste tijd. Veel voorkomende gevonden items zijn sigarettenpeuken, blikjes, flesjes, plastic rietjes en verpakkingen. Afval dat vanaf het strand gemakkelijk in zee terecht komt en zo een groot gevaar vormt voor de dieren die er in leven. Op zondag 12 augustus ruimen het IFAW en SOS Dolfijn het strand tussen Scheveningen en Wassenaar op tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour 2018. Inschrijven voor de etappe van 12 augustus gaat helaas niet meer, maar er zijn nog plekken vrij op andere etappes en je kunt natuurlijk ook altijd buiten de etappes om een stukje strand of bos afvalvrij maken.

Bezoek de website van Stichting De Noordzee om je aan te melden voor één van de etappes www.beachcleanuptour.nl

afval strand

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn