golven

07 juli 2018

Vandaag is het Wereld Vaquita Dag. De Vaquita (Phocoena sinus) is een kleine bruinvissoort die alleen voorkomt in een klein deel van de Golf van Californië nabij Mexico. Deze kleine walvis werd als soort pas vorige eeuw ontdekt en inmiddels is de Vaquita het meest bedreigde zeezoogdier op aarde. Volgens de laatste berichten leven er nog maar 12 tot 30 Vaquita’s en daarmee staat de soort op het randje van uitsterven. Hoofdreden hiervoor is dat de dieren massaal verdrinken in visnetten. Lokale vissers gebruiken staand-want-netten om de Totoaba vissen te vangen. Deze vissen zijn met name in Azië populair omdat er daar wordt geloofd dat de blaas van deze vis een genezende werking heeft.

Vorig jaar probeerde een internationale groep van deskundigen nog om de Vaquita’s van uitsterving te behoeden door de dieren te vangen en ze een tijdelijk beschermd onderkomen te bieden. Het lukte tot tweemaal toe om een Vaquita te vinden en te vangen maar de dieren toonden in de afgezette omgeving een onaanvaardbare hoeveelheid stress om in die omgeving te kunnen laten.

Meer informatie ook in deze film genaamd Souls of the Vermilion Sea 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn