golven

31 maart 2016

In ons opvangcentrum wordt momenteel gezorgd voor twee zieke bruinvissen genaamd Nena en Sven. SOS Dolfijn biedt particulieren en bedrijven de unieke mogelijkheid om deze kleine walvisachtigen te adopteren en zo bij te dragen aan de zorg voor dat dier. Grote sponsors mogen zelfs mee als het dier na herstel weer terug gebracht wordt naar zee! Een unieke belevenis. Zie ook hier op archiefbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=SF2pYMBKV_Q

SOS Dolfijn biedt hulp aan walvissen in nood die in Nederland of omringende landen op de kust terechtkomen. Begin deze maand strandde een bruinvis op de Duitse kust. Deze vermagerde bruinvis werd door SOS Dolfijn opgehaald en Nena genoemd. Exact twee weken nadat Nena aanspoelde, werd op het wad van Texel ook een bruinvis gevonden. Medewerkers van Ecomare haalden het dier van het wad en brachten het naar het vasteland waar SOS Dolfijn het zieke dier overnam. In het opvangcentrum kreeg dit dier de naam Sven. Beide dieren verblijven in één van de ziekenhuisbassins van SOS Dolfijn.  

SOS Dolfijn en Ecomare hebben eerder dit jaar een intentieverklaring ondertekend om de bestaande relatie te versterken en het is de bedoeling dat SOS Dolfijn in 2017 verhuist naar Ecomare op Texel. Door de stranding van Sven konden beide partijen direct de voorgenomen samenwerking kracht bij zetten.

Bruinvis Sven is sterk vermagerd en blijkt na onderzoek door de dierenarts longproblemen te hebben. Ook heeft hij wonden op zijn staart door een aanval van een grijze zeehond. Hij eet echter goed en is inmiddels steeds levendiger geworden. De medewerkers van SOS Dolfijn hebben dan ook goede hoop dat hij er weer helemaal bovenop komt. Ook bruinvis Nena maakt het naar omstandigheden goed. Zowel Nena als Sven waren beiden de eerste dagen na hun stranding te zwak om nog zelfstandig te kunnen zwemmen. Maar inmiddels zwemmen beiden weer goed zelf en zoeken daarbij regelmatig elkaar op. https://www.youtube.com/watch?v=MxtaDoSWx8M

SOS Dolfijn is gestart met een uniek adoptieprogramma. Particulieren kunnen een van de bruinvissen in de opvang adopteren en dragen daarmee een steentje bij aan de zorg voor dit dier. Bedrijven of grote sponsors kunnen zelfs exclusief de bruinvis adopteren en daarmee de volledige zorg voor hun rekening nemen. Wat is er mooier dan je ‘eigen’ bruinvis te redden en deze weer terug te brengen naar zee?!
Kijk voor mee informatie op www.sosdolfijn.nl/adoptie

adoptiefoto website nena
Bruinvis Nena

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Zorgen om grote explosie in leefgebied bruinvis

26-01-2022: Met een klap voelbaar van Katwijk tot IJmuiden is gisteren een bom tot ontploffing gebracht. Grote zorgen om de gevolgen op dieren in zee waaronder bruinvissen.  

Lees meer

 
 

Tuimelaar dolfijn waarschijnlijk gebeten door zeehond

14-12-2021: De tuimelaar dolfijn die in de Oosterschelde is aangetroffen was ziek en waarschijnlijk gebeten door een grijze zeehond. 

Lees meer

 
 

Dodelijk bacterie ontdekt in bruinvissen 

26-11-2021 Afgelopen zomer zijn er in korte tijd 190 bruinvissen dood aangespoeld op de Waddeneilanden. Onderzoek toont aan dat de dieren kampten met een dodelijke bacterie.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn