golven

31 augustus 2017

Vanochtend rond tien uur kwam via het noodnummer van SOS Dolfijn de melding dat er een walvisachtige in nood werd gezien ter hoogte van de Zeeuwse plaats Serooskerke Schouwen. Via de melder ter plaatse ontvingen we beeldmateriaal waarop direct duidelijk werd dat het een jonge Spitssnuitdolfijn betrof. In een dergelijke situatie wordt het Walvisprotocol in werking gezet en heeft het Ministerie van Economische Zaken de coördinatie.  Experts van SOS Dolfijn zijn direct ter plaatse gegaan om de situatie te beoordelen en het dier hulp te bieden. Ondertussen waren hulpverleners van het RTZ en Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree ter plaatse om te monitoren. Kort voor aankomst overleed het dier ter plaatse. De Spitssnuitdolfijn gaat voor onderzoek naar de Universiteit Utrecht waar de sectie zal plaats vinden. Hierdoor wordt hopelijk duidelijk wat de walvis mankeerde.

De locatie waar het dier is gevonden is een ongebruikelijk gebied voor een jonge Spitssnuitdolfijn. Deze soort leeft normaal in de diepzee en voedt zich met inktvissen. Een Spitssnuitdolfijn is bij de geboorte al zo’n tweeënhalve meter groot. 

Lees meer over deze stranding en het onderzoek hier

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn