golven

03 februari 2019

Op 31 januari is het schip de M/V Farley Mowat, van de organisatie Sea Shepherd, aangevallen in de Golf van Californië. Het schip is in het gebied actief om hulp te bieden aan de met uitsterven bedreigde Vaquita bruinvis. Op 9 januari werd de bemanning ook al aangevallen maar toen kleinschaliger. Bij de aanval afgelopen donderdag werd het schip met Molotov cocktails in brand gezet en werden ramen ingegooid met stenen. Zo’n 50 personen met 20 kleine bootjes voerde de aanval uit. Niemand van de bemanning raakte gewond. De bemanning van het schip verwijderd in het gebied illegale visnetten. Deze visnetten worden gebruikt om de Totoaba vis te vangen. De blaas van deze vissoort is kostbaar en populair in Azië waar men geloofd dat de blaas een genezende werking heeft. De Vaquita bruinvissen raken verstrikt in deze visnetten en verdrinken daardoor. Volgens onderzoekers zijn er naar schatting minder dan 30 Vaquita’s over. Bescherming van het leefgebied is daarom essentieel maar er wordt ook gevreesd dat uitsterving van deze diersoort niet meer voorkomen kan worden.

attack

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn