golven

04 augustus 2016

Heden kwam het bericht naar buiten dat het Dolfinarium de steun aan Stichting SOS Dolfijn flink gaat verminderen. De afgelopen jaren is SOS Dolfijn in toenemende mate een volledig zelfstandig opererende organisatie geworden. De samenwerking met het Dolfinarium bleef daarbij een belangrijk aspect. De stichting maakt gebruik van opvangfaciliteiten op het terrein van het Dolfinarium en ook heeft het Dolfinarium als hoofdsponsor de stichting altijd financieel gesteund. Verder is er een intensieve samenwerking met de dierenartsen van het Dolfinarium waardoor hoogwaardige zorg kan worden gerealiseerd.

SOS Dolfijn, als kennis- en opvangcentrum van walvisachtigen in de Noordzee, is voor het Dolfinarium ook een belangrijke partner. Door educatieve projecten, wetenschappelijk en veterinair onderzoek en als bezoekerslocatie en kenniscentrum vertegenwoordigt SOS Dolfijn een grote toegevoegde waarde voor het zeezoogdierenpark. Zo is de samenwerking van wederzijdse betekenis. SOS Dolfijn gaat er daarom van uit dat het ook voor volgend jaar tot een samenwerking komt met het Dolfinarium zoals dat de afgelopen jaren het geval was. Er zijn hierover nog geen afspraken gemaakt maar er is alle vertrouwen dat het tot een overeenkomst zal komen.

Naast het Dolfinarium wordt SOS Dolfijn gesteund door meerdere andere regionale en landelijke bedrijven. SOS Dolfijn zet verder in op een scala aan inkomstenbronnen. Zo is er een donateursprogramma en kunnen opgevangen bruinvissen worden geadopteerd. Voor educatieve projecten heeft SOS Dolfijn de afgelopen twee jaar subsidies ontvangen van Nederlandse vermogensfondsen. En dierenfondsen leveren een bijdrage voor de aanschaf van medicijnen of apparatuur. SOS Dolfijn kan de werkzaamheden in de opvang en haar natuurbeschermingsactiviteiten alleen voortzetten wanneer er een brede steun is. Daarom is de stichting steeds op zoek naar donateurs en sponsoren en uiterst blij met iedereen die het werk wil ondersteunen. Financiële steun is momenteel hard nodig!

Juist doordat de indruk bestaat dat SOS Dolfijn onderdeel is van het Dolfinarium wordt de fondsenwerving bemoeilijkt. Met het oog op de toekomst en eigen ontwikkeling oriënteert SOS Dolfijn zich mede daarom op verhuizing naar een locatie aan de kust om de opvang, educatie en wetenschappelijke activiteiten verder te kunnen ontplooien en de toekomst zeker te stellen. 

dolfinarium dolfijn

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn