golven

03 augustus 2018

Een whale-watch tocht voor de Portugese kust kreeg een wel hele andere wending afgelopen woensdag. Het plezier kon niet op toen een groep orka’s werd gezien tijdens de tocht. In de groep ook een jong dier waarvan al heel snel duidelijk werd dat het in grote problemen was geraakt. De jonge orka was verstrikt in touwen en had grote moeite om nog boven water te komen om te ademen. De aanwezige touroperators en hun cliënten bedachten zich geen seconde en starten een hulpactie. Succesvol! Want het lukte om het touw van het dier los te snijden. Het filmpje toont de hele operatie.

In eerste instantie is één van de aanwezige personen het water in gegaan om, gewapend met een mes en duikbril, het dier hulp te bieden. Maar dit lukte niet. De jonge orka bleef weg zwemmen voor de persoon in het water. Uiteindelijk lukte het om met behulp van het anker, grip te krijgen op de touwen. Daarna lukte het een paar aanwezige mannen om de orka naar de boot te trekken en vervolgens het touw los te snijden. De orka zwom meteen weg.   

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn