golven

01 mei 2011

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven is zaterdag 7 mei aanwezig bij de jubileumdag van Stichting SOS Dolfijn in Harderwijk. Stichting SOS Dolfijn vangt kleine walvisachtigen op in Nederland en omringende landen. Tijdens het bezoek spreekt de heer Van Vollenhoven met enkele medewerkers en vrijwilligers van de Stichting en bezoekt hij het bruinvissenbassin van het Dolfinarium. In dit bassin verblijven bruinvissen die door SOS Dolfijn zijn opgevangen maar die om verschillende redenen niet terug kunnen naar zee. SOS Dolfijn heeft zich gespecialiseerd in het opvangen, rehabiliteren en uitzetten van gestrande dieren. Tevens zet de Stichting zich in ten behoeve van educatie, natuurbehoud, natuurbewustzijn en wetenschappelijk onderzoek. Twintig jaar geleden, op 7 mei 1991, opende de heer Van Vollenhoven het opvangcentrum.

prof pieter vollenhoven jubileumdag

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn