golven

07 mei 2011

In een stralend zonnetje genoten prinses Margriet, Prof. mr. Pieter van Vollenhoven en 2 kleinkinderen zichtbaar van het jubileum van de stichting SOS Dolfijn. Vandaag vierde het opvangcentrum van SOS Dolfijn haar 20 jarig jubileum op het Dolfinarium te Harderwijk. Prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven lieten zich uitgebreid inlichten over het wel en wee van de sichting. Het hoogtepunt van de dag was een bezoek aan het opvangcentrum van SOS Dolfijn waar het koninklijk bezoek uitgebreid uitleg kreeg over de werkzaamheden in dit moderne "dolfijnenziekhuis". De kleinkinderen hadden een ontmoeting met een aantal bruinvissen die momenteel worden verzorgd en waren duidelijk onder de indruk. Omdat bruinvissen voorkomen voor onze eigen kust worden ze ook wel de Nederlandse dolfijn genoemd. De Stichting SOS Dolfijn vangt kleine walvisachtigen op die stranden in Nederland en omringende landen. De organisatie heeft zich gespecialiseerd in het opvangen, rehabiliteren en uitzetten van deze dieren in nood. Met name bruinvissen, een inheemse soort, worden door SOS Dolfijn opgevangen. In de afgelopen 20 jaar zijn er zo'n 150 dieren opgevangen in Harderwijk. Tevens zet de Stichting zich in voor natuurbehoud door middel van educatie en wetenschappelijk onderzoek.

koninklijke bezoek dolfijn

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn