golven

04 januari 2019

In de nacht van 1 op 2 januari heeft een containerschip van MSC in de storm maar liefst 270 containers verloren op zee. Een deel van de containers of inhoud ervan is aangespoeld op de Waddeneilanden. De stranden zijn hierdoor momenteel overspoeld met plastic, verpakkingsmaterialen en goederen. Een drama voor de natuur! Het is dan ook van groot belang dat alles zo snel mogelijk wordt opgeruimd. De overheid heeft 100 militairen naar de eilanden gestuurd om vandaag en morgen te helpen met het opruimen van de stranden.

Wil jij ook een handje mee helpen?
Er zijn diverse opruimacties opgestart. Rederijen Doeksen en Wagenborg bieden vrijwillige helpers een overtocht aan tegen gereduceerd tarief. Stichting De Noordzee heeft een actie opgezet om zaterdag op Terschelling te gaan opruimen en ook Staatsbosbeheer en Zeehondencentrum Pieterburen zijn actief aan het opruimen. Diverse strandtenten op de eilanden delen jut/vuilniszakken uit. De gemeenten hebben aangegeven dat rederij MSC aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Bezoek de website of Facebook-pagina’s van één van de genoemde organisaties voor meer informatie en help ook de natuur een handje mee dit weekend.

opruimacties strand

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn