golven

01 januari 2017

Wanneer bultruggen migreren leggen deze walvissen duizenden kilometers af. Soms passeren ze dan de Noordzee. Eind vorig jaar waren bij de Schotse kust bultruggen goed waar te nemen. Een fotograaf maakte deze prachtige onderwaterfoto’s: www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4070484/The-underwater-images-humpback-whale-pod-British-waters.html

Meer leren over bultruggen? Check ook www.sosdolfijn.nl/meer-leren/bultrug

bultrug rugvin logo

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Wall of Shame

03-10-2021: Vandaag was SOS Dolfijn op bezoek in Petten bij Arnold Gronert. Tientallen jaren was hij hulpverlener in het gebied om dieren in nood te helpen. Ook raapte hij afval van de stranden en maakte er kunst mee. 

Lees meer

 
 

Verzwakte bruinvis bij Termunten 

27-08-2021: De bruinvis die verzwakt vorige week werd aangetroffen bij Termunten was ziek. Dat blijkt uit het onderzoek van de Universiteit Utrecht. De bruinvis kampte met een longontsteking en ernstige huidonsteking. 

Lees meer

 
 

Piek in bruinvisstrandingen op de Wadden

29-08-2021 Er spoelen tientallen bruinvissen momenteel aan op de Waddeneilanden. Hoe dit aantal plots zo is gestegen is nog onbekend.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn