golven

09 juli 2010

Het zijn drukke tijden voor de verzorgers en vrijwilligers van SOS Dolfijn. Niet alleen verblijft sinds twee dagen een nieuwe strander in het opvangcentrum, ook werden gisteren twee bruinvissen succesvol teruggezet in de Noordzee. Na een paar maanden van intensieve zorg in Harderwijk zijn Famke en Luc terug in zee. Een team van SOS Dolfijn heeft de twee donderdagmiddag een paar kilometer ten noorden van Schiermonnikoog teruggezet in de Noordzee. Vanwege het rustige weer verliep de uitzet voorspoedig. "Maar zeker ook de dieren hebben zich geweldig goed gehouden tijdens de hele tocht," legt Jolanda Meerbeek uit. Luc was sinds 30 maart in het opvangcentrum terwijl Famke op 1 maart werd opgevangen. Normaal blijven bruinvissen 3 tot 6 maanden bij SOS Dolfijn.

famke terug naar

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn