golven

19 februari 2016

Vanochtend werd de hulp ingeroepen van SOS Dolfijn omdat er op het Duitse Waddeneiland Amrum een dolfijn levend was aangespoeld.  Er waren op dat moment al een paar pogingen gedaan om het dier terug te duwen in zee, maar de dolfijn, van een kleine 2 meter lengte, spoelde opnieuw weer aan.

Natuurbeleid in dat deel van Duitsland laat het niet toe dat het dier wordt overgedragen voor opvang in Nederland. Daarom werden alle andere opties van hulp besproken. De dolfijn, op basis van fotomateriaal vermoedelijk een Gestreepte Dolfijn,  werd door een dierenarts beoordeeld. Het dier lijkt in goede lichamelijke conditie te zijn.  Bij de eerste pogingen om de dolfijn weer terug te duwen in zee, is dat geprobeerd aan de Waddenzeekant van het eiland.  Omdat het dier in goede conditie lijkt te verkeren en opvang geen mogelijkheid is, wordt besloten om het dier per boot dieper op zee weg te brengen. Om het daar weer vrij te laten. 

Volgens de laatste berichten is het dier heel mooi na terugplaatsing weggezwommen in de richting van open zee. We hopen dat deze dolfijn deze tweede kans goed weet te benutten.

SOS Dolfijn staat altijd klaar om hulp te bieden aan walvissen, dolfijnen en bruinvissen in nood en doet dit niet alleen in Nederland maar ook in omringende landen zoals vandaag voor een dolfijn in nood op de Duitse kust.  

Foto door Holger Lewerentz

dolfijn duitsland

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn