golven

27 januari 2019

Twee meldingen over levend gestrande bruinvissen vandaag voor SOS Dolfijn.
Op het eiland Vlieland werd vandaag een levende bruinvis gevonden. De vinder verplaatste het dier naar de Waddenzeekant van het eiland waar hij het dier weer terug het water in hielp. Hij hoopte het dier hier mee te helpen ondanks dat de bruinvis gewond leek. Op Terschelling zagen twee mensen aan het begin van de avond ter hoogte van Paal 4 een bruinvis aanspoelen. In een poging het dier te helpen probeerde ook zij de bruinvis terug in zee te helpen. Maar de bruinvis spoelde kort daarop opnieuw aan en overleed op het strand. De bruinvis die op Terschelling aanspoelde gaat naar het vaste land voor onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Daar moet duidelijk worden waardoor het dier aanspoelde en overleed.

foto door guus

Eerste bevindingen onderzoek:
De bruinvis die afgelopen zondag levend aanspoelde op het strand van Terschelling was ziek. Dat blijkt uit het onderzoek dat is gedaan op het dier aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. De bruinvis, een jong mannetje, had last van een ernstige longontsteking en longworminfectie. Het bruinvismannetje had nog wel een dikke speklaag maar er waren wel tekenen van een acute verhongering. Verder wachten de onderzoekers nog uitslagen af van microscopisch onderzoek. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn