golven

25 januari 2011

Stichting SOS Dolfijn heeft gisteravond de eerste levend gestrande bruinvis van 2011 opgevangen in het opvangcentrum in Harderwijk. In januari spoelden al veertien dode bruinvissen aan op de Nederlandse stranden. Gisteren kwamen bij SOS Dolfijn snel achter elkaar twee meldingen binnen van bruinvissen op de stranden van Texel en Den Haag. De eerste melding kwam van Ecomare op Texel, de tweede van de dierenambulance in Den Haag. Twee teams van SOS Dolfijn gingen op weg met de dolfijnambulance en speciale uitrusting om de dieren op te halen. De bruinvis, die op het strand van Den Haag was gevonden, overleed voordat experts van SOS Dolfijn ter plaatse waren. Het diertje dat op Texel strandde werd door de medewerkers van Ecomare naar Den Oever gebracht en daar overgedragen aan SOS Dolfijn. Inmiddels wordt de jonge Texelse bruinvis verzorgd in het opvangcentrum. Ze heeft de nacht goed doorstaan en zwemt inmiddels zelfstandig. Het dier, dat door de vinders Sienke is genoemd, wordt door de medewerkers en vrijwilligers van SOS Dolfijn goed in de gaten gehouden. De komende dagen zal Sienke verder onderzocht worden. Ze krijgt, naast vis, vocht en medicatie toegediend. Als dit goed aanslaat kan over een aantal dagen een verdere prognose worden gegeven over het herstel.

levende bruinvissen gestrand texel haag

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn